Vilken fantastisk dag! Att få chansen att spendera en hel dag med Linda Nilsson i form av en  matlagningskurs i vegetarisk och ekologisk mat- det är svårslaget!

Linda definierar Feelgood-mat som mat som känns bra i kropp och själ att inhandla, tillaga och äta!

Linda vid diskstationen

Linda- alltid lika strålande!

Vi, sju deltagare bestående av 5 kvinnor och 2 män, fick i uppgift att tillaga följande meny:

  • Ayurvedisk aptitretare för att väcka agni, elden  i magen för att underlätta matsmältningen
  • Rostad nypotatis med Arame alger och pumpafrön
  • Morotssoppa med apelsin och ingefära
  • Rödbetor med jordnötssmör
  • Hummus
  • Smarrig cashewdip med bland annat soltorkade tomater, chili och paprika
  • Lindas nässelbullar som kalljäses över natten
  • Kanelmarinerade vita bönor
  • Ayurvediskt ris med bl.a. spenat, hasselnötter, hela kardemummakärnor
  • Yogarullar med rättika, sockerärter, syrad vitkål i rispapper. Dippas i en sås av ingefära, chili, lime, soja, honum och äppelcidervinäger
  • Vegan- Banan glass med färska bär och gojibär
  • Fikonbars

 

Feelgood mat 2009

Fantastiskt gott! Går inte att beskriva hur väl smakerna harmonierade med varandra. Närmast på bilden yogarullar med dipsås.

www.vaxkraft.se

www.spelabacken.se

Annonser