När jag växte upp på det glada 70-talet hade jag den fördelen att ha en mamma som älskade att grodda. Hon hade en plastmojäng i många våningar som hon sköljde och skakade tills till slut vi fick njuta av underbara groddar. Oftast Alfalfa.

Jag har prövat själv några gånger på egen hand men med en light version, dvs tallrik, frön, plast. Slutresultat: alltid mögel alternativt snustorra frön för att jag antingen vattnat för mycket eller glömt bort att vattna. Inga groddar.

Nu har jag äntligen köpt en burksats (kriminellt dyr) som lovar mögelfria groddar. Lätt som en plätt påstås det:

”Att grodda är ett underbart sätt att optimera näringen i nötter, frön, säd och gryn. De här groddburkarna är superlätta att använda och ställningen gör att avrinning sköter sig självt.

Så här gör du: 1. Lägg fröna i blöt över natten i en groddburk. 2. Nästa dag silar du bort vattnet och sköljer fröna noggrant två gånger om dagen. Ställ burken upp och ner i ca 45 graders vinkel. Burken måste luta så att luft kan komma in och vattnet komma ut. 3. Upprepa sköljningen i ca 2-3 dagar tills en groddsvans växer ut. 4. Skölj ordentligt och stoppa groddarna i kylen, det avbryter groddningsprocessen och de är klara att äta”.

Verkar vara idiotsäkert. Jag kan tydligen inte misslyckas 🙂

handla108stor

källa: www.reneevoltaire.se

Annonser