Fick en härlig inbjudan av Riitta. Tjejbad med tilltugg. Mitt i hjärtat av Helsingfors. Bara vi tre; Riitta, Tina och jag.

Vi åkte till Georgsgatans simhall.  Simhallen är den äldsta simhallen i Finland och invigdes den 4 juni 1928 och under decennier var den Finlands enda simhall i allmänt bruk.

 Byggnaden är spektakulär. Den representerar 1920-talets klassicism och har bevarat sitt ursprungliga utseende, påminner faktiskt lite om Sturebadet i Stockholm, fast med tusen gånger mer charm.

Förutom sin arkitektur är Georgsgatans simhall också känd för att fram till 2001 var det obligatoriskt att simma naken i simhallen. Numera är det tillåtet att använda baddräkt. Badtiderna i simhallen är, till förmån för de mer blygsamma, uppdelade i separata turer för damer och för herrar.

Vi njöt av att gå omkring nakna. Vickande härliga rumpor överallt. Bröst i alla storlekar. Bara kvinnor. Så långt från Hollywood och botox man kan komma.

Vi bastade träbastu, ångbastu, simmade och åt underbar god mat. Eller vad sägs om broccoli-ostpaj med grönsallad och nässelglass. 

Feelgood!

http://www.guardian.co.uk/travel/2007/sep/29/saturday.fivebest

Annonser