Vi köpte vårt hus fyra år sedan av ett äldre par. Paret kände enorm stolthet över sin trädgård. Vi kunde tyvärr inte dela den stoltheten. Damen hade mer eller mindre duttat ner växter lite här och där. Tuijor, granar, perenner. Konstiga kreationer som vi började successivt avlägsna med målet att få en relativt underhållsfri trädgård.

Vi som varit bortskämda med härlig gammeldagsträdgård med pioner, syrener, kastanjeträd mm. såg framför oss fruktträd till barnen, bärbuskar och syrener. Vi köpte tomten mitt i en tallskog och trodde vi skulle skapa ett mini-Lidingö i trädgården.

Jag vet inte hur många tusenlappar som vi spenderat på trädgården under de senaste åren. Grävt ner. Grävt upp. Päronträd. Äppelträd, en ek osv. Svurit och skrattat. Skrattat och svurit. Jordförbättrat och jordförbättrat. Varit rätt uppgivna för att sedan igen tagit nya tag.

I helgen planterade vi en magnolia som svärfars fru ratat samt ett amerikanskt kastanjeträd. Får se hur de rotar sig och klarar sig i längden. Det som är kul med trädgårdsskötsel är att det finns sällan något facit.

Annonser